به گزارش مشرق، محمد علی نجفی مشاور رئیس جمهور، در پاسخ به این سوال که آیا آقای روحانی تصمیم قطعی برای حضور در انتخابات گرفته است و در کنار ایشان فرد دیگری نیز برای این دور از انتخابات کاندیدا خواهد شد، گفت: آقای روحانی فعلا تصمیم قطعی برای حضور در انتخابات نگرفته و رسماً چیزی اعلام نکرده است.
وی افزود: با فرض کاندیداتوری آقای رئیسجمهور، ایشان در صورت کاندیداتوری حتماً انتخاب(پیروز) خواهند شد.
مشاور رئیسجمهور در پاسخ به این سوال که وضعیت آقای روحانی در برابر رقبا را چگونه ارزیابی میکنید، اظهار داشت: پیشبینی من این است که هر کسی به عنوان رقیب در انتخابات شرکت کند و درصورتی که دکتر روحانی هم ثبتنام کند و کاندیدا شود، آقای روحانی پیروز میشوند.
نجفی در پاسخ به این سوال که استدلال شما برای پیروزی روحانی نظرسنجیهایی است که از سوی دولت صورت گرفته؟ گفت: خیر؛ ارگانهای مختلفی نظرسنجی کردند و نتایج نظرسنجیها نیز همین را میگوید و شانس آقای روحانی بیشتر است.
روحانی خود تاکنون رسماً اعلام نکرده است که برای انتخابات ریاستجمهوری دوره دوازدهم شرکت خواهد کرد یا خیر اما برخی نزدیکان او از جمله حسینعلی امیری معاون پارلمانی، 8 اسفند قبل از تعطیلات نوروز گفته بود که آقای روحانی در چند هفته اخیر به این نتیجه رسیده که قطعاً در انتخابات ریاستجمهوری شرکت کند.
با این حال نجفی چهارشنبه هفته گذشته در حاشیه جلسه هیئت دولت نظر دیگری عنوان کرده و میگوید رئیسجمهور تا این لحظه (چهارشنبه هفته) گذشته تصمیم قطعی برای حضور در انتخابات نگرفته است.
برخی از نظرسنجیها صورت گرفته نیز از رای منفی بالا (حدود 38 درصدی) روحانی خبر میدهند. برخی کارشناسان میگویند کاندیداتوری روحانی تقریباً قطعی است ولی اگر احیاناً تردیدی نیز در این زمینه به وجود آمده باشد در پی افزایش چشمگیر آرای منفی او در نظرسنجیهاست. رای منفی به آرایی گفته میشود که مخاطب در نظرسنجیها تاکید میکند فار از اینکه چه گزینهای را برخواهد گزید، قطعاً به یک فرد رای نخواهد د اد. رای منفی در شرایطی که هنوز رقابتهای انتخاباتی داغ نشده، یکی از مهمترین فاکتورها برای ارزیابی اقبال نامزدها محسوب میشود.